Sagsbehandler

Familielignende opholdssted Fonden Ørting

Opholdssted

De unge skal opleve Ørting som deres hjem, mens de er på stedet, og lære ansvarlighed overfor sig selv og andre.

Intern skole på Fonden Ørting

Intern Skole

På Ørting er der en intern skole med undervisning på 8.-10. klassetrin. Dette er i henhold til paragraf 76, om at alle børn er…

Skoletilbud og dagtilbud hos Fonden Ørting, Fløjen

Fløjen (dagtilbud)

Fløjen er et skoletilbud for de ældste på Ørting. Det er et dagtilbud, både for de unge der bor på Ørting, men også …

Indskrivning hos Fonden Ørting

Indskrivning

Der vil være mulighed for løbende indskrivning på Ørting. Dette er dog afhængigt af, om vi har ledige pladser.

Ørtings fysiske rammer

Ørting er et nedlagt plejecenter, beliggende i Ørting, en lille by 4,5 km fra Odder. Centret er 2400 m2 stort (heraf 300 m2 undervisningslokaler) og er beliggende på en 11.500 m2 stor grund. Bygningerne fremstår lyse og rolige. Der er store eneværelser med bad og toilet og hvert værelse har udgang til terrasse.

Hver ung får sit eget møblerede værelse på 24 m2 med bad, toilet og en lille terrasse.

Plantegning på Fonden Ørting
Der er flere nicher, hvor de unge kan trække sig hen til ro foran TV, PC, læsning og lignende. Samtidig er der velindrettede fællesfaciliteter, som lægger op til socialt samvær.
Undervisningslokalerne består af gode rum, der kan opdeles med mobile skærmvægge, med tilhørende små sidelokaler. Der er gode faciliteter til IT og computer, samt lokaler til kreativ udfoldelse, musik, rollespil m.m.

Ørting har en placering i Danmark, der gør det nemt for de unge selv at tage offentlig transport hjem. Der er busstoppested 50 m fra skolen. Letbanen vil på sigt køre fra Odder til Århus.

Der er kort afstand til svømmehal, sportsaktiviteter, biograf og andre faciliteter, som kan benyttes i fritiden. Desuden er der kort afstand til naturområder.

Skulle du have spørgsmål til vores opholdssted for unge med autisme, vores opholdssted med intern skole (paragraf 76) eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Find vores kontaktinformationer her