Opholdssted

Ørting er et opholdssted og bosted for unge (14-23 år) med autisme og begavelse inden for normalområdet.

Hos os er dagligdagen meget struktureret for at fremme forudsigeligheden, samtidig med at vi arbejder med at udfordre de unge, på det niveau de er klar til.

De unge skal opleve Ørting som deres hjem, mens de er på stedet, og  de skal lære ansvarlighed overfor sig selv og andre. De unge har indflydelse på deres egen hverdag, i det omfang de magter det, og som andre teenagere danner de deres egen ungdomskultur her på stedet.

Den unge får tilknyttet en kontaktpædagog og i samarbejde med den enkelte bliver der udarbejdet mål og delmål for opholdet på Ørting. Hver 2. måned er der mulighed for en hjemmedag med kontaktpædagogen, hvor der aftales en tur ud af huset efter den unges eget valg.

På Ørting har den unge sit eget værelse med bad og toilet. Faste pligter, som vasketøj og rengøring, er med i den ugentlige rutine på Ørting.

Udover den interne skole og faste pligter, er der struktureret fritid med tilbud om forskellige aktiviteter flere gange om ugen, eksempelvis indenfor idræt, bl.a. svømning, løb og anden individuel sport, og for dem, der kan rumme det, vil der være mulighed for holdsport.

De unge har mulighed for at benytte de 2 stuer til tv, film, PlayStation, samt benytte sig af atelier, krearum, skydekælder, bålplads, computerrum, m.m.

Jeppelund

Fonden Ørting har boliger (rækkehuse) på Stenslund 1, 8300 Odder, tæt på Odder Gymnasium. 

Afdelingen i Odder hedder Jeppelund. De første boliger blev bygget i 2019 – og der kommer flere boliger til. Hver bolig er 50 m2.

Pr. 1. januar 2020 er der plads til 4 unge (18+ år).

Den 5. bolig anvendes som fælles areal samt her holder bostøttepersonerne, der er tilknyttet Jeppelund.
Der er ingen sovende vagt, dog kan de unge tilkalde døgnpædagogen på Ørting.

De unge på Jeppelund har en bostøtteperson tilknyttet, og de unge på Jeppelund går f.eks. på en uddannelse, har job eller er i afklaring på Ørting.

+45 26 64 66 00

Bilsbækvej 11, 8300 Odder

Fonden Ørting er:

  • Socialpædagogisk opholdssted med intern skole 7.-11. klasse
  • Dagtilbudsskole 5.-11. klasse
  • STU og udviklingsforløb med fokus på uddannelse og beskæftigelse
  • Udslusningslejligheder
  • Kurser og rådgivning til familier og fagprofessionelle