Opholdsstedet Ørting

Socialpædagogisk opholdssted

Fonden Ørting er et socialpædagogisk opholdssted for unge med autisme. Her skaber vi et hjem med autismepædagogiske rammer, der passer til vores unge beboere.

Det betyder, at vi har en dagligdag, der er meget struktureret for at fremme forudsigeligheden. Samtidig arbejder vi hele tiden på at udfordre de unge på det niveau, de er klar til.

Indsats

Vi har særligt fokus på:

  • At udgangspunktet er den enkelte og dennes behov
  • At have en tæt kontakt til familien
  • At den unge har en god døgnrytme, en stabil dagligdag og skolegang
  • At arbejde målrettet med autismepædagogik, struktur og forudsigelighed
  • At arbejde tæt sammen med familie, kommune og den unge om indsats og mål
  • At give den unge redskaber og kompetencer, der gør dem så selvhjulpne som muligt i et ungdoms- og voksenliv
  • At sende den unge godt videre i livet til relevant uddannelse, beskæftigelse og bolig

Dokumentation og opfølgning

Tre måneder efter opstart inviterer vi til møde om den unges start og udvikling. Efterfølgende holder vi halvårlige statusmøder og andre møder efter behov.

Vi benytter Dagbogsprogrammet fra Sofus som internt dokumentationsredskab. Det giver mulighed for, at vi løbende kan evaluere på mål i den unges handleplan.

Kontaktpædagog

Alle unge får tilknyttet en kontaktpædagog. Sammen med kontaktpædagogen træner den unge sig i at nå egne helt personlige mål for hverdagsliv, skole og fritid. Det giver fremdrift og nogle meget konkrete mål at arbejde med.

Kontaktpædagogen er ansvarlig for opfølgning, kontakt til familien og har overblik over den unges forløb.

Bolig

På Ørting får den unge et møbleret værelse på 24 m2 med eget bad, toilet og udgang til en lille terrasse.

Alle unge deltager i faste pligter med vasketøj og rengøring, i det omfang de kan. Målet er, at alle kan bidrage og lære af dette.

Skolen

Vi har egen specialskole til vores døgnelever i 7. – 11. klasse.

Skolen ligger 1,5 km. væk, og hver dag er der kørsel til og fra skolen for vores døgnelever. Man kan også gå eller cykle sammen med en pædagog eller andre elever.

​Fritid

Vi tilbyder fritidsaktiviteter flere gange om ugen fx kreative fag eller idræt med løb, fitness og anden individuel sport. For de unge, der kan rumme det, er der mulighed for holdsport.

De unge kan også bruge vores stuer til at se film og tv, spille PlayStation eller bruge vores atelier, krearum, skydekælder, bålplads, computerrum m.m.

Vi har kort afstand til Odder, hvor der er svømmehal, sportsaktiviteter, biograf og andre faciliteter, som vi arrangerer ture til. Desuden er vi tæt på skov- og naturområder.

Fysiske rammer

Vi har god plads med en hovedbygning på 2.400 m2. Her er der værelser til alle vores døgnelever, dagligstuer, spisestue, køkken og tekøkken.

Vi har også en stor have med gode muligheder for at gå tur, spille bold eller finde en stille krog. I alt har vi en grund på 11.500 m2.

Transport

Fra Ørting har de unge mulighed for at tage offentlig transport, når de skal hjem i weekender og ferier. Der er busstoppested 50 m fra skolen, og fra Odder kører Letbanen til Aarhus.

Vi tilbyder også kørsel til Skanderborg Station, hvorfra der er tog til alle landsdele. I særlige tilfælde tilbyder vi kørsel hele vejen til hjemmet.

 

Kontakt os

Vil du høre mere, så tag endelig kontakt til os. Vi svarer gerne på generelle spørgsmål om vores opholdssted i Jylland, vores tilbud om STU eller vores skole for børn og unge med særlige behov.

Kom på besøg

Vil du have en rundvisning? Så kontakt forstander og skoleleder Sinnet Stork Sørensen (ej sikker mail)

Sinnet Stork Sørensen er leder af Fonden Ørtings interne skole for børn og unge med autisme