10-06-2024

Sommercafé med festivalstemning

Den årlige sommercafé bød på både intimkoncerter og havefest

Fonden Ørtings sommercafé er en helt særlig begivenhed, hvor vi inviterer alle de unge og deres familier til sommerhygge sammen med personalet.

I år mødtes vi i bragende solskin til en eftermiddag med fællessang, udstillinger i skolen, salg af elevproduktioner, barista-kaffe og masser af lækkerier fra køkkenet. Hjem-IS-bilen kom forbi, og der var bål og flødebollekast i haven.

For os alle sammen er sommercaféen en skøn anledning til at mødes under hyggelige og uformelle rammer. Der er altid tid til en snak eller et spørgsmål, og både de unge og deres familier får en oplevelse af hele Fonden Ørting med alle os, der er tilknyttet.

Små og store koncerter

I musikhuset var der elevkoncerter, hvoraf nogle var helt små arrangementer kun for de nærmeste pårørende, mens andre var åbne for tilskuere.

Til sidst var vi alle sammen inviteret til koncert på en udendørs scene af bandet “Under Opsyn”, som består af gamle elever. De mødes fortsat til sammenspil sammen med vores musiklærer Sarah. Og det er ikke kun Fonden Ørting, de spiller for. Bandet er inviteret til Sølund Musik-Festival, hvor de skal spille på den store scene.

Rollemodeller

For de unge, der er på Fonden Ørting nu, giver sådan en koncert et vigtigt blik på nogle gode rollemodeller. Det mærkede vi alle sammen. Nogle af vores elever, der ellers er begrænsede i deres sociale kontakt, blev længe til koncerten, vuggede med i rytmen og klappede til bifald. Det var en rørende oplevelse; også for deres familier.

Traditioner

Fonden Ørting har mange gode traditioner, og sommercaféen er én af dem. Vi tror, at det er med til at definere vores kultur, og den måde vi gerne vil drive børne- og ungehjem.

Vi var mange, der gik hjem med et smil denne dag 😊

Sommercafé på Fonden Ørting med alle de unge, deres familier og personalet

Havekoncert med bandet “Under Opsyn” i bragende solskin.

Se video med musik og stemningsbilleder fra vores sommercafé 🙂