04-05-2023

Hør vores seje elevband

Gamle elever mødes til musik, sammenspil og koncerter

På Fonden Ørting har vi en stolt musiktradition med fokus på sammenspil og fællesskabet om musikken.

Bandet ‘Under Opsyn’ består af unge, som har fundet sammen i deres tid på Ørting. I dag mødes de fortsat til sammenspil sammen med vores musiklærer Sarah.

Det giver masser af god musik, grin og fællesskab. Og vi er så heldige, at bandet gerne stiller op og spiller, når vi har arrangementer.

Se musikvideo

Se og hør “Under Opsyn” i musikvideo fra deres tur i studiet, hvor de indspillede en demo.

Undervisning i musik

På Fonden Ørting tilbyder vi soloundervisning i flere instrumenter, sammenspil og mulighed for at benytte skolens eget lydstudie.

To gange årligt holder vi forældrecafe, hvor mange af musikeleverne spiller koncert. Desuden har skolens store sammenspilshold spillet flere koncerter ude af huset, blandt andet på SIKON-konferencen, der bliver afholdt af Autismeforeningen.

Musikken som frirum

For mange af vores elever bliver musikken et frirum, hvor der ikke stilles faglige krav, men hvor man i sit eget tempo kan udvikle sin musikalitet og flytte grænser. Undervisningen tilrettelægger vi individuelt med blik for den enkelte elevs udfordringer og potentiale.

Vi har alle forskellige udgangspunkter, og dét, som kan synes som et lille skridt for nogen, er en enorm bedrift for andre.

At turde mere

Målet er, at hver enkelt elev oplever at kunne og ikke mindst turde mere.

Når en elev, uanset musikalsk niveau, tør spille for en lærer, spille med andre elever eller opføre en koncert foran 100 mennesker, så er det en personlig sejr.

Det er en vigtig erfaring, der åbner muligheden for at gå endnu et skridt på andre områder i livet.

Samvær og sammenhold

Unge med autisme er ofte udfordrede i forhold til sociale relationer. Musikken tilbyder et fælles tredje, som gør det mere trygt at være sammen og kommunikere, eftersom alle har en fastlagt rolle at spille.

Undervisningen i sammenspil og koncerterne giver desuden fælles oplevelser, som styrker fællesskabet mellem de unge.

Billede af elevband med gamle elever fra Fonden Ørting, der er et opholdssted for unge med autisme

“Under Opsyn” består af gamle elever fra Fonden Ørting. De mødes fortsat til sammenspil og koncerter.