24-10-2023

Få en virtuel rundvisning på skolen

Virtual Reality hjælper børn og unge med skolevægring tilbage til skolen

Fonden Ørting har et lille og trygt skoletilbud til børn og unge med autisme. Mange af vores elever har en svær skolehistorie bag sig – og nogle har slet ikke deltaget i undervisning igennem længere tid.

Grundig forberedelse

For at hjælpe dem med at komme i skole igen er det vigtigt med en grundig forberedelse. Her kan billeder og video være en stor hjælp. Derfor har vi gennemfotograferet vores skole med et 360° kamera, så kommende elever kan se deres nye undervisningssted, før de begynder hos os.

På en computer kan du klikke sig rundt på skolen og se faglokaler og værksteder, skolegård og haven. Men har du VR-briller på, er det næsten, som om du er der selv.

Støtte til forestillingsevnen

Billedguiden er et rigtig godt værktøj til børn og unge med autisme, hvor forestillingsevnen kan være svækket.

Med en virtuel rundtur kan nye elever i trygge rammer se deres kommende skole, så de ved, hvor de skal være, hvordan der ser ud og hvordan de bevæger sig rundt i bygningen.

Drone giver oversigtsbilleder

Oven i rundturen på skolen har vi tilføjet billeder fra vores drone, så man også kan se bygningen fra oven sammen med de grønne omgivelser, den ligger i.

Hele materialet er lavet af vores it-administrator Simon Fredsted, der er ved at uddanne sig til certificeret dronepilot, som er et krav for at flyve med vores nye professionelle drone.

Stor tak til Lions Odder for sponsorat, der delvist har finansieret dronen.

Læs mere om skolen på Fonden Ørting, der er målrettet børn og unge med autisme