09-08-2022

Åbning af ny specialskole

Efter næsten et helt års istandsættelse er vi nu ovenud begejstrede for at kunne åbne døren til vores nye skole.

Vi har knoklet for at blive klar til skolestart, men det lykkedes, og mandag den 8. august tog vores elever de første skridt ind i en helt nyrenoveret skole, der er indrettet specielt til dem.

Autismevenlige rammer

Det betyder, at vi har gjort os meget umage med at skabe autismevenlige rammer, der passer til vores unge. Blandt andet har vi små undervisningslokaler med enkeltmandsborde, pauserum og møbler, der er designet til at skabe trygge afgrænsninger i lydniveau og rum.

For eksempel har vi lamper i filt, der har en lyddæmpende funktion, samtidig med at de med lyset skaber mindre rum i rummet.

For de af vores elever, der gerne vil undgå hoveddøren og de store fællesarealer, har vi lavet flere direkte indgange tæt på undervisningslokalerne.

Undervisning inde og ude

Ud over faglokaler til alle skolens fag har vi fået store flotte værksteder til træ og krea, it og keramik. Vi har en hel gymnastiksal til fysisk træning og et mindre rum til massage og nærvær.

Vores musikelever har fået et lille hus for sig selv, hvor der er køkken og mulighed for at hænge ud mellem soloundervisning og sammenspil.

Udenfor er der masser af plads til outdoor-undervisning, bålhytte, boldspil og samvær under åben himmel.

Åbningsfest til september

Vi er ikke så lidt stolte af vores nye skole. Men her i den første tid koncentrerer vi os om at få en god skolestart for alle vores unge. De skal vænne sig til de nye rammer, og det er vigtigt for os, at de også får oplevelsen af, at det her er deres skole, som de skal være med til at sætte deres præg på.

Af samme grund har vi valgt at vente med åbningsfest og inviterede gæster udefra, men det skal nok komme i løbet af efteråret – og det glæder vi os også til!