Intern skole

På Ørting er der en intern skole med undervisning på 8.-10. klassetrin.

Undervisningen foregår i et stort lokale, hvor hver elev har sin egen arbejdsplads, så den enkelte kan være i rolige omgivelser. Derudover er der flere mindre lokaler, som bruges når der skal arbejdes i mindre hold.

Skoledagen starter kl. 8.30 og slutter kl. 14.15 – mandag slutter skoledagen kl. 15.30. Hver lektion om formiddagen er af 1 times længde. De fleste valgfag ligger over middag og lektionerne varer 1,5 time. Pause og gåture indlægges efter behov, og i særlige tilfælde kan den enkelte i en periode blive undervist på sit værelse.

Der undervises bredt i Folkeskolens fag, og hvor det er hensigtsmæssigt, kan der aflægges prøve efter Folkeskolens regler. De fleste unge i 9. og 10. klasse går til alternative prøver i dansk, engelsk, matematik, naturfag og historie. Ørting udarbejder disse alternative prøver, der læner sig meget op af Folkeskolens prøver men tilpasses unge med ASF.

Sidst på skoleåret er der en prøveperiode. I denne periode lægges der vægt på, at hverdagen ligner så meget som muligt en almindelig hverdag, således at de unge ikke stresser unødigt. Den unge får en vurdering: ”over middel”, ”middel”, og ”under middel”, samt en begrundelse. Ved skoleårets afslutning får hver ung en udtalelse i hvert enkelt fag med en beskrivelse af arbejdet hen over året og en beskrivelse af prøverne.

Musik fylder en del på Ørting. Den unge har mulighed for at få eneundervisning og mulighed for at være med til samspil.

Ønsker den unge at starte på HF, Gymnasiet, VUC eller lign. vil den enkelte komme til en optagelsessamtale ved det pågældende uddannelsessted.

Tag kontakten

 

+45 26 64 66 00

Bilsbækvej 11, 8300 Odder

Fonden Ørting

  • Fonden Ørting er oprettet i 2011 som en selvejende institution.
  • Vi favner både bodel, skoledel og videreuddannelse under samme tag.
  • De unge skal derfor ikke udsættes for skift og transport.
  • Der er 26 unge i bodelen og 14-18 dagelever.
  • Dertil kommer nye udslusningslejligheder i Odder, som står færdig i efteråret 2019.
  • Der er ansat ca 40 medarbejdere på Fonden Ørting.