Tegn dig selv til ro

Med mandala arbejder du kreativt og koncentreret med farver og mønstre

Måske kender du allerede mandala-tegninger med deres snirklede geometriske former?

Når vi arbejder med mandala i skolen, kan du tegne alene eller sammen med andre. Det er et fag, hvor du fordyber dig i mønstre og farvernes spil med hinanden. Ved at farvelægge en mandala bliver den til din og helt unik.

Redskaber

Når vi laver små mandala-tegninger på papir, bruger vi tusser eller farveblyanter. Men vi laver også store billeder, hvor vi forstørrer en mandala og tegner den over på et lærred. Her maler vi med pensel og akrylmaling, og du kan arbejde sammen med nogle af de andre elever om samme billede.

Vi starter indefra

Mandala-mønstre males indefra og ud. Vi begynder altid i midten af tegningen, og herfra tegner vi en runde ad gangen og bevæger os langsomt ud mod kanterne.

De store billeder kan tage flere uger at farvelægge, men når de er færdige, giver det altid stor stolthed og glæde.

Ingen løs snak

Vi starter timerne med en snak om farver. Vi kigger på det, vi har malet, og vi ser, om farverne dækker eller om de skal have igen. Så går vi i gang, og mens vi arbejder, bliver der mere og mere stille på holdet.

Derfor har vi tit stemningsfuld musik i lokalet, for mandala er ikke en time med løs snak. Vi arbejder koncentreret og fordyber os i de smukke tegninger som en form for mindfulness.

Alle kan være med

Alle kan farvelægge og lære at male til kant, og derfor kan alle være med. Det gør mandala til et super godt fag. Samtidig er det lærerigt for dig og de andre unge at komme ned i tempo og øve sin koncentration.

Tegningerne træner desuden din finmotorik og tålmodighed. Det giver ro i nervesystemet, mens vi oplever glæden ved at arbejde med vores hænder.

Kreativ pause

For de unge på Fonden Ørting er mandala en mental pause. Her skal de kun forholder sig kreativt til farver og mønstre. De får en pause fra alle de andre store ting, de tumler med, og det er der mange af vores elever, som rigtig godt kan lide.

Samarbejdet om et fælles værk giver desuden et fint fællesskab på holdet – og så er vi så heldige, at vi nogle gange får lov at hænge en færdig mandala op på skolen 😊